Közélet

Verhofstadt: az Orbán-kormány náci propagandát alkalmaz

Az EP liberális frakciójának vezetője szerint a Soros György ellen felhozott vádak csak a magyar miniszterelnök fejében léteznek.

Michael Roth német államminiszter után Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője is megdöbbenését fejezte ki a magyar kormány Soros Györgyöt kipécéző propagandahadjárata láttán. Facebook-oldalán megosztotta a „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” feliratú plakát mellett a Fidelitas hirdetését is, amelyen Soros György ellenzéki politikusokkal marionettbábozik, és mellétett egy 1930-as évekbeli náci karikatúrát a társadalommal bábozó gazdag zsidóról.

Eddig Orbán politikai stratégiáját a náci múlttal hasonlítottam össze, de mostanra a magyar kormány náci propagandát alkalmaz politikai ellenségeivel szemben

– írta Verhofstadt, aki szerint a Fidesz vezette kormány országos plakát- és tévékampánya Európa legsötétebb óráit idézi fel. Szerinte az, hogy némely plakátra a „Büdös zsidó” feliratot firkálták, a kormány szándékával egybevág.

A magyar rezsim idegengyűlölete, és ahogy a menedékkérőket démonizálják, európaiatlan. Az, hogy Soros György illegális bevándorlók millióit importálná Európába, csak Orbán Viktor fejében létezik. Sötétség száll Magyarországra. Nem szabad ezt megengednünk

– közölte a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik