Közélet

Egy szó nincs a fideszes szóvivő MNB-s ösztöndíjáról az ahhoz kiadott közleményben

Hétfőn írta meg a Magyar Nemzet, hogy Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs vezetője és felesége két éve havi 300 ezer forint ösztöndíjat kapnak az egyik Pallas Athéné alapítványtól, a Pécsi Tudományegyetemen végzett doktori képzésük miatt. A cikkben nem szerepelt, hogy melyik alapítványról van szó, ám a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány néhány órával később kiadott egy közleményt a következő szöveggel:

Az ország legnagyobb doktori programját támogatják a Pallas Athéné Alapítványok – Magyarországon egyedülálló, magas szakmai színvonalú képzést biztosít a Pallas Athéné Alapítványok által támogatott Geopolitikai Doktori Program. Az ország legnagyobb szabású doktori programjában neves külföldi és hazai előadók tartanak kurzusokat.

A Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolája a Pallas Athéné Alapítványaival együttműködve hirdette meg a 2015-ös évben alapított Geopolitikai Doktori Programot. A doktori program hallgatói a képzés során teljesített szakmai munkájukért részesülnek ösztöndíjban.

A program kezdete óta több neves külföldi professzor és szakember is tartott előadást a képzés keretében; többek között Anthanasios Orpanides, volt ciprusi jegybankelnök, Eyal Winter a Jeruzsálemi Héber Egyetem oktatója, Roberto Feldmann, Sao Pauló-i Egyetem közgazdász-professzora és Stefano Zamagni, a Bolognai Egyetem közgazdász-professzora.

A Pallas Athéné Alapítványok a megalakulásuk óta 5,2 milliárd forint értékben több mint ezer oktatási, tudományos pályázatot támogattak. Jelenleg is több mint harminc aktív pályázati kiírás várja mindazon hallgatókat, kutatókat, doktoranduszokat és a tudományos munka iránt érdeklődő jelentkezőket, akik szeretnék tudásukat fejleszteni.

Ez a teljes közlemény, vagyis sikerült úgy reagálni egy újságcikkre, hogy sem pontos téma, sem Hidvéghi neve nem jelenik meg a szövegben. De legalább az kiderült, hogy melyik alapítvány lehet érintett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik