Közélet

LMP: Online magazin helyett tényleges támogatást az egyszülős családoknak

Ahelyett, hogy egyetlen alapítványnak ad a kormány 500 millió forintot, konkrétabb lépésekre van szükség az egyszülős családok támogatásában – írta pénteki közleményében Ábrahám Júlia, az LMP országos elnökségi tagja. A politikus utalt arra, hogy az állami pénzzel támogatott Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány internetes kutatást és tanácsadó szolgálatot indított, azonban az Egyszülős Központ megnyitása folyamatosan csúszik. A legfrissebb hírek szerint leghamarabb 2018 elején várható.

Az ellenzéki párt szerint a saját, 10 pontos javaslatcsomagjuk érdemi segítséget jelentene, többek közt a családi pótlék differenciált emelésével, a tartásdíjak rendezésével, a nagycsaládos kedvezmények kiterjesztésével, rugalmas gyermekfelügyelet biztosításával, munkaadói kedvezményekkel. Ezen felül nem elég egy budapesti központ létrehozása, a jogi, munkaerőpiaci, életvezetési tanácsokat nyújtó központoknak minden megyében elérhetőnek kell lenniük.

Ennyi embertől nem lehet elvenni, hogy családnak számítsanak
Egy érettségi feladatsor szövege szerint nem számít családnak egy gyermekét egyedül nevelő szülő vagy egy azonos nemű pár sem. Csakhogy több százezer emberről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik