Közélet

Az Együtt visszavenné az Origót

origo
origo
Nem lopta be magát a párt szívébe a jegybankelnök fia.

A Fidesz-kormány nem tiszteli a teljesítményt – tudatta Szigetvári Viktor. Az Együtt választmányi elnöke szerint a jegybankelnök fia apjának és Orbán Viktornak köszönheti, hogy megvehette az Origót.

A lopott pénzből, teljesítmény nélkül gazdagodó Orbán-klán vagyonát demokratikus, de határozott eszközökkel vissza kell venni a rezsimváltás során, így Matolcsy György fiától is vissza kell venni a jogtalanul szerzett vagyonokat.

Az ellenzéki politikus szerint a a jegybankelnök gyermeke nem teljesítményével, tudásával jutott el addig, hogy cége (Magyar Stratégiai Zrt.) megvette az Origót működtető New Wave Media Group Zrt.-t.

Matolcsy György fiának Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök tették lehetővé a vásárlást azzal, hogy hozzáférés biztosítottak neki adófizetői pénzhez, állami banki hitelhez és más támogatásokhoz.

Kimondható: Matolcsy ellopta a közpénzt
Az ítélet ellen nem fellebbezhet az MNB elnöke.

A felvásárlás újabb bizonyítéka annak, hogy az elnyomó Fidesz-kormány csak pórázon tartott sajtót képes elviselni, hiszen az Origo története a magyar szabadságkorlátozás története.

A lopott adófizetői pénzből fenntartott médiumokban nem újságírás, hanem putyini propaganda folyik. Néhány év alatt az ország egyik legszínvonalasabb internetes oldalából is silány propagandaoldalt csináltak.

Az Együtt politikusa a lopott pénzből, teljesítmény nélkül gazdagodó Orbán-klán vagyonát demokratikus, de határozott eszközökkel visszavenné és helyreállítaná a piaci alapú, független és versengő magyar sajtó működési feltételeit.

Matolcsy Ádám: Az Origót én nem tartom propagandaoldalnak
Szerinte a lap ellen egy lejáratási kísérlet folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik