Közélet

45 ezer forintos óradíjat fizetett a KLIK egy továbbképzésért

2015 őszén egy vidéki szakiskolában valaki nettó 45 540 Ft/óra áron tartott továbbképzést két tucat pedagógusnak, írja az Átlátszó.

A tanárok egy ötórás előadást hallgattak végig az egészséges életre nevelésről, és 30 órában kaptak tanulási problémákkal kapcsolatos képzést. A KLIK ezért a 35 óráért 1 593 900 forintot fizetett ki az előadónak, Uzsalyné dr. Pécsi Ritának.

Az iskola is érdekes, ahol a továbbképzést tartották, havi 100 oldalnyi limit volt a fénymásolónál, a pluszmunkákért pedig 3-4 hónapos késéssel érkeztek a fizetések. Uzsalyné ugyanakkor komoly szaktekintélynek számít, ének-karvezetés szakos középiskolai tanárból lett pedagógiából bölcsészdoktor, majd neveléstudományokból PhD-fokozatot szerzett, dolgozott az EMMI jogelődje, a NEFMI alaptantervi, illetve tankönyv-bizottságában.

A pályázat, aminek keretében a továbbképzést tartották, a TÁMOP 3.1.4.C-14 Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem nevű uniós projekt, 14 milliárd forintos keretösszegből működik és az EU finanszírozza.

Szinte bármilyen tevékenységgel lehetett pályázni sporttábortól az agressziókezelésen át hátrányos helyzetű családok mentorálásáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik