Közélet

Kósa Lajos elárulta, hogyan pénzeli a Fidesz az MSZP-t

Persze, poénkodott. Gondoljuk, hogy igen. Rogán, Lázár is benne van.

Fekete-Győr András egy hét elejei fórumon azt mondta, az MSZP-t a Fidesz pénzeli, ezért sem megbízni nem tud bennük, sem összefogni velük. Még ott rákérdeztünk erre, miből gondolja.

Azt mondta, hogy vannak ellenzéki pártok, amelyeket a kormány fizet. Az MSZP-t nevesítette is. Miből gondolja ezt?

Beszélgetett már szocialista politikussal?

Igen. De nekem ezt még nem mondták.

Ha MSZP-taggal, esetleg a vezetőség környezetéből valakivel beszél, meg fogják ezt erősíteni. Nekem ezt nagyon sokan megtették. Az MSZP a Nemzeti Együttműködés Rendszerének részévé vált. De nem csak ők. Akik bemennek a TV2 Mokka című műsorába és ott előadják, hogy mekkora ellenzéki politikusok, anélkül, hogy felhívnák a nézők figyelmét arra, hogy Habony, Vajna és Rogán propagandáját nézik, azok szintén a rendszer részei.

Az MTI tudósítása szerint egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta:

Tescós nejlonzacskókba Rogán Antal és Szijjártó Péter gyűjti össze az ötforintosokat, és a Lázár János vezette pótos IFÁ-t megrakva állnak oda titokban Molnár Gyula és Botka László háza elé. Ott ezeket lerakják, név szerint Galván Tivadar, egy vasgyári munkás, illetve Tóbiás József. Ő román nejlonbugyikba rakja át a pénzt és így leplezi, mindez ott áll a garázs szerelőaknájában, amit egyébként Orionos, réginek látszó kartondobozokba borítanak.”

Hozzátette: 35 452 tonna érmét szállítottak így le, azonban a jegybankelnök már jelezte, hogy nincs több ötforintos tartalékban. „Így tudjuk finanszírozni az MSZP-t, erre 100 ezer tonna ötforintosig vállaltunk garanciát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik