Gazdaság

Heti Válasz: Habony izraeli barátai megvesznek egy egész metróállomást

A Heti Válasz szerint a Princess pékséglánc tulajdonosainak privatizálják a Puskás Ferenc Stadion metróállomást és a fölötte lévő Stadionok irodaházat.

Sorra megerősítik a Demszky-korszak leghajmeresztőbb BKV-szerződéseit. A haszonélvezők: SZDSZ-kegyencből Habony Árpád barátjává vált offshore-lovagok, a Princess pékséglánc grúz-izraeli üzemeltetői, Shabtai Michaeli és Michael Gagel. A Mandiner egy áprilisi Tarlós István-interjúban már érzékeltette, hogy a BKV kivételezik a Princess-csapattal, az Átlátszó pedig jelezte: akár az M3-as metró üzemszünetéből is profitálhatnak a miniszterelnöki főtanácsadó emberei.

A lap azt állítja, most minderre bizonyítékokat is szerzett. És arra is, hogy ugyanez a grúz-izraeli, a letelepedésikötvény-biznisszel is kapcsolatba hozható érdekcsoport veheti meg a Puskás Ferenc Stadion metróállomást és a fölötte lévő Stadionok irodaházat (ahogy ezt még a Demszky-korszakban eltervezték). A Fővárosi Közgyűlés elé terjesztendő határozattervezet mellékletei szerint is kockázatos a tranzakció, hiszen versenyeztetés nélkül kerül idegen tulajdonú ingatlanba a metróállomás.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik