Közélet

Gyurcsány Botkának: Nem kell félni a koalíciótól

A DK elnöke tárgyalásokat kezdeményezne a szocialisták miniszterelnök-jelöltjével.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a jövő héten tárgyalásokat kezdeményez a szocialista Botka Lászlóval, akit az MSZP kongresszusa szombaton miniszterelnök-jelöltté választ – számolt be az MTI.

A tudósítás szerint Gyurcsány a DK szervezeteinek szombati értekezletén tartott beszédében azt üzente: „nem kell félni a koalíciótól”. Felidézte a 2005-ös államfőválasztást, amikor a szocialisták annak ellenére is ragaszkodtak saját elképzelésükhöz és saját jelöltjükhöz, Szili Katalinhoz, amikor tudták, hogy koalíciós partnerük ellenkezése miatt nem lehet majd megválasztani. A DK elnöke arra kérte az MSZP kongresszusának résztvevőit, „ne kövessék el azt a hibát, amit az elődeik”.

„Nem ellenséget nehéz teremteni, hanem békét, a szocialistákkal pedig arra kellene szövetkezni, hogy békét teremtenek és elfogadják, hogy különböznek egymástól” – jelentette ki Gyurcsány.

Botka korábban már megüzente, hogy nem akar szövetkezni a DK elnökével, februári kormányfőjelölti beszédében azt mondta, „aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak, és érdemes visszavonulót fújnia”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik