Közélet

“Polt hátán Polt” – lemondatnák a főügyész feleségét

Lázár Jánossal ellentétben az ellenzék szerint gond, hogy Polt felesége felvette Polt lányát az MNB-hez.

Az Együtt elnöke lemondatná a főügyész feleségét. Juhász Péter pártelnök a Klubrádióban reagált lapunk cikkére, amely szerint Polt Péter felesége, Polt-Palásthy Marianna felvette a jegybankhoz jogásznak Polt Petrát. Az ellenzéki politikus – Lázár Jánossal ellentétben – ezt nem tartja méltányolhatónak, szerinte ismét beigazolódott, hogy

a fideszes uram-bátyám rendszerben nem a szaktudás számít.

Juhász Péter elfogadhatatlannak nevezte a két független intézmény vezetői között az ilyen jellegű összefonódást, ezért a pozíció visszaadására szólította fel Polt Péter feleségét és lányát. Mint mondta, nem várható el, hogy a legfőbb ügyész elfogulatlanul döntsön a jegybankot érintő korrupciógyanús ügyekben, ha a teljes Polt-családot Matolcsy György finanszírozza az adófizetők pénzéből.

“MNB: Polt hátán Polt”

Ugyanezzel érvelt az MSZP is. Közleményükben a szocialisták jelezték, hogy Matolcsy György ráadásul Orbán Viktor jobb keze, az általa vezetett MNB pedig fideszes magánbankká silányult.

Botrány, ahogy a Nemzeti Bankból egy fideszes kifizető hely lett! Mióta Matolcsy bevette az MNB-t, fideszes haverok és rokonok kaptak kamat nélkül milliárdos hiteleket, a jegybankelnök hölgy ismerőse és családtagjai jól fizető állásokkal gazdagodtak, fideszes vállalkozókat pedig milliárdokkal tömtek ki. Mára pedig odáig jutott a nemzet bankja, hogy a legfőbb ügyész családjának újabb tagja került fel a kifizetési listájára.

A fideszes vezetők családjainak és a kormányközeli vállalkozóknak az előjogait és kiváltságait meg kell szüntetni – írta az MSZP, azt ígérve, hogy 2018-ban visszaállítja az MNB függetlenségét és az ügyészség hitelességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik