Belföld

Lázár szerint nincs gond azzal, hogy Polt felesége felvette Polt lányát az MNB-hez

Nem tartja összeférhetetlennek Lázár János azt,

hogy Polt Péter legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna felvette a Magyar Nemzeti Bankhoz Polt lányát – válaszolta Lázár János az RTL Klub kérdésére a kormányinfón. Ahogy azt megírtuk, Polt Petra jogászként kapott munkát a jegybank jogi osztályán.

Riporteri kérdésre a miniszter azt mondta, hogy a gyerekeit nem venné fel a saját minisztériumába, majd visszakérdezett.

Lázár: A legfőbb ügyész úr felvette a gyermekét?

Újságíró: Nem, a felesége vette fel.

Lázár: A felesége a Legfőbb Ügyészségen dolgozik?

Újságíró: Nem, a felesége a Magyar Nemzeti Bankhoz vette fel Polt Péter lányát. (…) Azért mégiscsak egy családról van szó.

Lázár: Úgy csinálják, ahogy a Magyar Nemzeti Bank szabályai ezt előírják.

A miniszter hozzátette azt is, hogy ő nem követi mindenkinek a magánéletét, továbbá Magyarországon van 4,5 millió munkavállaló, nem tudja, hogy melyik állami vezetőnek hol dolgoznak a gyerekei. Szintén újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy ha összeférhetetlen az, hogy a Legfőbb Ügyészség indíthat nyomozást a jegybank ellen, miközben Polt lánya ott dolgozik, akkor ennyi erővel a legfőbb ügyész gyerekei itthon nem kaphatnának munkát, hiszen az ügyészség egész Magyarországon illetékes.

Polt Péter ötmilliót kereső felesége felvette Polt lányát is a jegybankba
A legfőbb ügyész Polt Péter kisebbik lányának útja frissen végzett jogászként a Matolcsy György vezette jegybankba vezetett, ahol Polt feleségéhez tartoznak a személyzeti ügyek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik