Közélet
Budapest, 2017. március 17.
A MÁV Start Zrt. korszerű Stadler FLIRT vonatszerelvényei várnak indulásra a főváros I. kerületében, a Déli pályaudvar vágányain.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Kevesebben panaszkodnak a MÁV-ra

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 05. 19. 10:07

2016-ban az azt megelőző évhez képest 10 százalékkal kevesebb, mintegy 32 ezer panasz érkezett a MÁV-START ügyfélszolgálatához – olvasható a cég frissen kiadott közleményében. Tavaly több mint 3 millióval – 145 millióra – nőtt a vasúti közlekedést választók száma.

Az átalány-kártérítéssel kapcsolatos igények 38, a csatlakozásmulasztással kapcsolatos visszajelzések 28, az utastájékoztatási hiányosságokról szóló jelzések 19 százalékkal csökkentek. Mindez a MÁV szerint annak köszönhető, hogy az elmúlt időszakban jelentős pálya- és útfelújítási munkák történtek, új járműveket szereztek be, pontosabb a menetrend és vasutasok hozzáállása is utasbarát lett.

Számtalan köszönőlevél érkezett a MÁV-hoz az utasoktól a megkerült értékeik miatt, 2015-höz kétszer annyi, 750 elveszett tárgyat kapott vissza a gazdája. A panaszok kivizsgálása, elbírálása és a válaszadás átlagosan 14 napot vett igénybe. Az elektronikus csatornák esetében az átlagos válaszadási idő még kevesebb, mindösszesen 11 nap volt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.