Közélet

Különleges elbánásban részesíti Lázár feljelentését az ügyészség

A Legfőbb Ügyészség soron kívül továbbítja Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek az EMIR-rendszer (Egységes Monitoring- és Informatikai Rendszer) kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések, azon belül is hűtlen kezelés miatt tett feljelentését – közölte az ügyészség szóvivője. A feljelentést a 24.hu egyik cikke miatt tette Lázár.

Ahogy azt korábban megírtuk, az uniós pénzek pályáztatásának és szétosztásának informatikai rendszerére kapott 18 milliárd forint visszafizetését helyezheti kilátásba az EU, ez meg is történt. Brüsszelben ugyanis durva hibákat találtak a magyar projektnél, így a teljes pénzügyi korrekciót kezdeményezhetik.

Lázár János egy Kormányinfón azt mondta, a szabálytalanságok a Gyurcsány-kormány időszakát érintik, név szerint említette Dobrev Klárát mint lehetséges felelőst, mint az NFÜ egyik vezetőjét. Az EMIR kifejlesztésével és üzemeltetésével a Welt 2000 Kft.-t bízták meg, a projekt harmadik fázisában azonban hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzéssel jutott megbízáshoz a cég. Pedig a továbbfejlesztést elvégezhette volna más vállalkozás is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik