Közélet

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat a kunbajai polgármester ellen

24.hu
24.hu

2017. 05. 16. 07:54

Az ügyészség szerint fiktív számlákkal igazolta a közmunkaprogram dologi kiadásait.

Költségvetési csalás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a kunbajai polgármester, Franzné Lakner Éva és két társa ellen – írja a Baon.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a kunbajai önkormányzat 2013 februárjában a kistérségi Start-munkaprogram megvalósítása céljából támogatási szerződést kötött a munkaügyi központtal. A polgármester 2014 januárjában arról nyilatkozott, hogy a támogatási szerződésben vállalt foglalkoztatási kötelezettséget teljes egészében megvalósították, és a program célja teljesült, csakhogy valójában a közmunkások a vállalt belvízvédelmi feladatokat nem végezték el. A polgármester a dologi kiadásokat a harmadrendű vádlott által kiállított valótlan tartalmú számlákkal igazolta.

A szóvivő szerint a polgármester a valótlan nyilatkozattal és a fiktív számlával a támogatást nyújtó szervet tévedésbe ejtette, az állami költségvetésnek összesen 4,9 millió forint vagyoni hátrányt okozott. A lap értesülése szerint a másodrendű vádlott férfi a községi polgármesteri hivatal munkatársa, a harmadrendű vádlott pedig egy bácsalmási egyéni vállalkozó.

Franzné Lakner Éva a megyei lap megkeresésére a polgármesteri Facebook-oldalán megjelent közleményét küldte el. Ebben arról írt, hogy az államot és az önkormányzatot sem vagyoni, sem anyagi kár nem érte, a vizsgálat tárgyát a közmunkaprogramok végrehajtásának üteme képezi, nevezetesen az, hogy a vállalt feladatok, munkák befejezése határidőben történt-e, illetve az, hogy „a különféle elnevezésű közmunkaprogramokon belül a közmunkások melyik közmunkaprogramban dolgoztak”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Röszke, 2015. szeptember 15.
A határzárként használt vasúti vagon a magyar-szerb határon, Röszke térségében 2015. szeptember 15-én. Ezen a napon hatályba léptek a migrációs helyzet miatti új szabályozások.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.