Közélet

Polgármesterek kopogtatnak a Momentumnál, hogy a párt színeiben indulhassanak

Ha már megtörtént, akkor mindenre számíthatunk

– mondta Fekete-Győr András, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, arra utalva, hogy egy kormányközeli portál egyenesen Hitlerhez hasonlította őt a május 1-jei tüntetésük után. A Momentum Mozgalom elnöke közölte: október 15-én hirdetnek kormányprogramot, és már több, mint száz szervezet dolgozik azon, hogy országszerte megvalósítsák a cselekvés kis köreit.

Mészáros Antónia emlékeztette Fekete-Győrt, hogy korábban a 2022-es parlamenti választásokat célozták meg, hogy bármiféle hatalom közelébe kerüljenek, ugyanakkor hétfőn már kijelentette, céljuk nem más, mint a győzelem a következő évi választáson. A kérdésre – miszerint mi változott azóta – a Momentum elnöke azt mondta: nagyon sokan csatlakoztak hozzájuk, rengeteg felajánlást és támogatást kaptak. Kiemelte: vidéki városokból és kis városokból írtak nekik a helyi polgármesterek, alpolgármesterek és közéleti szereplők, hogy látogassanak el hozzájuk, mert a Momentum színeiben indulnának.

A sajtóban való jelenlétüknél a közösségi média szerepét emelte ki elsősorban Fekete-Győr András, de rajta vannak azon, hogy a későbbiekben ők is képesek legyenek információkat eljuttatni a vidéki településekre, nyomtatott újság formájában.

Az Iránytű Intézet áprilisra vonatkozó felmérése szerint a nemrég párttá alakult szervezet erősödése pillanatnyilag megtorpant: a biztos szavazó pártválasztók körében a korábbi öt helyett négy százalékon áll. Tehát a parlamenti küszöböt nem érik el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik