Közélet

Sallerrel válaszolt a CÖF az LMP tockosára

Szél Bernadett a parlamentben a külföldről finanszírozott politikusokat és a kormányközeli CÖF-öt támadta, ami nem is késlekedett a válasszal.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) pontosan szerepelteti mérlegében a támogatások és adományok összegét, és előírás szerint minden adatot kitöltött a dokumentumban – közölte az CÖF-CÖKA vezetősége szerdán az MTI-vel, reagálva Szél Bernadett (LMP) parlamenti felszólalására.

Az LMP társelnöke egy üres dokumentumot mutatott fel a civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről szóló előterjesztés vitájában, mondván, az a CÖF “közhasznúsági bevallása”.

A szervezet ugyanakkor azt közölte: Szél a CÖF mérlegét megcsonkítva, abból olyan lapokat mutogatott, amiket a CÖF-nek nem kellett kitölteni, mert sem a központi költségvetésből, sem önkormányzati költségvetésből, sem nemzetközi forrásból, sőt normatív támogatásból sem kapott pénzösszegeket.

A hazudozásra épülő besúgóprogram mellett, most már a parlamenti képviselők félrevezetése is az LMP sajátjává vált

– közölték hozzátéve, épkézláb, az ország érdekét szolgáló konstruktív javaslattal nem tudnak előállni. Az adófizetők pénzéből nem krimiírással, hanem választóik tényleges képviseletével illenék foglalkozni – kritizálták az ellenzéki pártot.  Az a CÖF tette, ami a többi civil szervezet feletti kontrollt a sokat vitatott törvénynél is szorosabbra vonná.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik