Közélet

Kósa Lajos elmagyarázta, hogy miért nem bicskanyitogatóak a kormányplakátok

A hvg.hu kérdéseire adott meglepő válaszokat Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. A portálnak többek között azt mondta, hogy a kormány nem mószerol,csak bizonyos brüsszeli politikai szándékokkal nem értenek egyet. Arra a felvetésre, hogy ilyen helyzetben inkább tárgyalni szoktak, nem pedig Brüsszelt főgonosznak kikiáltó és megállítani akaró óriásplakátokon üzengetni, Kósa azt reagálta:

Az állítsuk meg Brüsszelt magyar nyelven nem jelent többet, mint hogy Brüsszel bizonyos szándékait állítsuk meg, hiszen ha úgy általában támadnánk Brüsszelt, akkor olyanokat írnánk a plakátra, hogy „le vele!”, vagy, hogy „elegünk volt Brüsszelből”, de az, hogy állítsuk meg, nem ezt jelenti.

Kósa Lajos szerint Brüsszelben

Nem szeretik azt a politikát, amely a választókat megszólítja, szerintük mindegy, mit mondanak az emberek. Ez az ő dolguk. Minket viszont nem zavarnak a választók, sőt nagyon is fontosak: szerintünk ők azok, akik a végső szót kimondhatják.

A kap szerint a frakcióvezető nem látja reális veszélynek, hogy a Fideszt akár a bizottságot bosszantó nemzeti konzultáció, akár az elmúlt időszak vitatott törvényei, a CEU-ellenes törvény és a civilek átláthatóságát szabályozó jogszabály miatt esetlegesen kizárhatnák az Európai Néppárt frakciójából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik