Közélet

A lex CEU marad – így Semjén, aki lefejezéssel fenyegeti Soros híveit

Gigainterjút adott a mérhetetlenül népszerű keresztény és demokrata miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt az atv.hu-nak hosszan sorolja a kormányzati propaganda érveit, miért kell harcolni Soros Györggyel, a szervezeteivel, egyetemével. Sem az ellenérvek nem hatják meg, sem az, hogy az amerikai kormány egyértelműen a CEU mellé állt. A törvényt “a józan ész alapján” alkották, az amerikai részről mégis teljesíthetetlen, ez viszont nem érdekli őket.

Hogy az amerikaiak hogy oldják meg az Egyesült Államokban ennek az államigazgatási lebonyolítását, az az ő dolguk. Ez nem befolyásolja, és nem is befolyásolhatja a magyar törvényalkotást. (…) Nekem kellene megmondani, hogy az Egyesült Államokban egy egyetemi kérdésben egy másik országgal való tárgyalásnak mi az államigazgatási metodológiája? (…) Honnan kéne nekem ezt tudnom? Meg mi közöm nekem ehhez? Ez az ő dolguk. Mi csak ahhoz ragaszkodunk, hogy Magyarországon a magyar törvényeket tartsák be, olyan leányegyetem legyen, aminek van anyaegyeteme, és az adott ország támogassa azt, hogy Magyarországon ez a képzés legyen.

A KDNP elnöke azt sem tudja, mi történne, ha maga az elnök, Donald Trump kérné, hogy vonják vissza a törvényt.

A helyzet az, hogy Magyarországon a magyar törvények az irányadóak. Hogy Donald Trump mit kér, azt honnan tudjam én, hogy ő kér valamit, vagy nem kér valamit? Ha majd mond valamit, akkor majd megfontoljuk, de addig teljes fikció az egész felvetés.

A miniszterelnök-helyettes abban viszont biztos, hogy a magyar törvény mintájára Romániában magyar egyetemet lehetetlen vegzálni. Ezt csak a Jobbik találta ki, kínjában.

A Jobbik attitűdjéből kifolyólag elképzelhetetlen lenne a Soros-egyetem védelmére kelnie, de miután a kormánnyal szemben áll, és az új Vona-féle doktrína miatt erre úgy tűnik, hogy rákényszerül, ezért találták ki azt az álérvet, hogy „de akkor mi van például a Sapientiával”.

Újra előkerül a józan ész

Mindenki úgy tüntet, ahogy akar, mindenki elmondhatja a véleményét. A tüntetők követelését azért nem veszik figyelembe, mert még egyetlen épeszű érvet sem hallottak, pusztán politikai indíttatású hisztériakeltés zajlik,

ami a napnál világosabban mutatja a Soros-hálózat mozgósító képességét. Ami megfontolandó nemzetbiztonsági szempontból is.

Szerinte nemzetbiztonsági ügy, hogy Magyarországon egy kívülről vezérelt hálózat működik, ezért kell világosan látni, pontosan milyen pénzekből. Nyilvánvaló, hogy a Soros-szervezetek egyfelé mozognak, amikor jelzést kapnak.

N.E.M.Z.E.T.B.I.Z.T.O.N.S.Á.G!

A kormányt megdönteni nem tudnák, de Sorosnak a politikai doktrínája érvényesítéséhez és mindenféle szempontból érdeke destabilizálni Orbán rendszerét, mert mélységesen szemben áll a nemzeti, keresztény, konzervatív értékrenddel.

 

Totális migrációt akar, ami által olyan világot képzel el, ahol a nemzetek eltűnnek, ahol a tradíciók, vallási, kulturális hagyományok relatívvá válnak, így a tömeges migráció határozza meg a következő generációk életét. (…) A Soros-féle mesterkedés ellentétes a magyar nemzet életérdekeivel. Ezért a Sorossal szembeni védekezés alapvetően nemzeti ügy, mégpedig azért, mert mi nem akarunk tömeges migrációt, ők pedig akarnak.

Nemzetbiztonsági kérdés, hogy Soros kiadványokat, szervezeteket fizet, hogy a magyar törvények megsértésével illegális migránsokat zúdítson az országra. A migráció és a terrorfenyegetés elleni védekezés a legalapvetőbb nemzetbiztonsági követelmény, és senkinek ne legyen illúziója: ha a balliberális oldal hatalomra kerülne, lebontaná a kerítést, akkor bezúdulna az illegális migráció.

És csak azt tudom nekik mondani, hogy ezek a balliberális emberek, akik ma ennek a legfőbb szószólói, azoknak a fejét fogják először levágni.

Semjén Zsolt e ponton elárulja, hogy a minap beszélgetett egy “ilyen Pride-os” emberrel, aki a tömeges migráció lelkes híve.

Mondtam neki, hogy barátom, a te fejedet fogják először levágni, ha itt tömeges migráció és a végén sarija lesz. A miénket majd csak a sor végén.

A liberális ideológia, életforma az iszlám fundamentalizmus legnagyobb ellensége, tehát paradox módon azok vannak a legnagyobb veszélyben, akik ultraliberális alapon a legnagyobb hívei a tömeges bevándorlásnak. Szerinte ezért kell most megállítani a Soros-szervezeteket, amelyek közé ideológiailag a CEU is tartozik.

Hülyeség – józan ész – hazugság

Semjén hülyeségnek nevezi, hogy a civileket orosz mintára reguláznák, bélyegeznék meg, bár rögtön kiderül, fogalma nincs arról, hogy Moszkvában milyen az NGO-król szóló törvény, aminek csak a józan észhez van köze, Oroszországhoz semmi, Izraelben is azért lehet csak hasonló szabályozás, mert ez az ésszerű. (Kis kitérő, de nem ismeri a KDNP-ből kilépett Lukácsi Katalint. Azt képtelenségnek, hazugságnak tartja, hogy a pártjában Ferenc pápát lesorosbérencezték.)

Ő is próbálja az Úr Jézust követni

Ezt mondja, de az nem derül ki, ő kapott-e kinyilatkoztatást, amikor azt mondja, a nemzetközi felháborodás ellenére marad a lex CEU, és a civilekről szóló törvényjavaslatot is megszavazzák. Az, hogy a Néppárt ezért már kizárni a Fideszt, az Európai Bizottság vizsgálódik, őt csak erősíti eltökéltségében, mert nem a törvénnyel van a probléma, hanem azzal, hogy hazudnak, úgy állítják be magukat, mintha civilek lennének, holott fizetett ügynökök, és nem akarják, hogy ez kiderüljön. Szerinte hazugság a CEU-ellehetetlenítése és a sorosozás kapcsán „bújtatott antiszemitizmussal” vádolni a kormányt.

A kormány és a kormánypártok részéről soha ennek még az árnyalata sem volt. Ha már Konrád György ezt előhozta: mi mindig Soros György magyar származású üzletemberről beszéltünk, semmilyen más aspektusát Soros Györgynek nem említettük, semmilyen formában! Tehát, amit Konrád György állít, az tényszerűen nem igaz.

Torkig van azzal, hogyha van valami, ami egy bizonyos balliberális körnek nem tetszik, akkor előhozzák: ez antiszemitizmus. Ez megy az Antall-kormány óta – teszi hozzá.
(Akkor még a Fidesz kiállt Soros György mellett – tesszük hozzá.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik