Közélet

Lázárhoz küldte Tarlóst a BKV szakszervezete

Botrányosnak tartja az EKSZ, hogy öt éve nem volt jelentősebb bérfejlesztés a BKV-nál, csak a felsővezetőknek. 30 százalékos emelést akarnak.

Kiakadt a folyton elmaradó béremelés miatt a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ): közleményükben azt írják, megelégelték “az évek óta tartó szánalmas béremelési cirkuszt”. Ezért felszólítják Tarlós István főpolgármestert, hogy

éljen a Miniszterelnökséget vezető Lázár János ajánlatával, és kérjen segítséget a kormánytól a fővárosi cégeknél dolgozók béremeléséhez.

A szakszervezet azon is fölhorgadt, hogy talált egy adatsort a BKV nyilvántartásában, ami azt mutatja, hogy míg az elmúlt öt évben alig változott a járművezetők bére, addig a vezető beosztásúak fizetése havi átlagban 200 ezer forinttal nőtt.

A szakszervezetet vezető Nemes Gábor szerint az állami cégeknél és a versenyszférában is masszív béremelések vannak, eközben az önkormányzati cégeknél maximum 2-3 százalékos lesz az emelés. Az EKSZ ezért a többi szakszervezettel összefogva 30 százalékos bérfejlesztést követel három évre.

Nemes szerint azt elégelték meg, hogy a BKV évek óta 0 százalékos béremelési ajánlatot tesz le az asztalra azzal, hogy a főváros felelőssége az egész és nincs pénz béremelésre. Pedig a szakszervezetek mindig a költségvetés véglegesítése előtt küldik meg javaslataikat. Nemes kijelentette:

Idén biztosan nem érik be már a többiek sem a városvezetés néhány százalékos alamizsnájával.

Azt követelik, hogy Tarlós forduljon Lázárhoz, kérjen segítséget az államtól, különben nem lesz elég járművezető, mert elmennek jobban fizetett állásokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik