Közélet

Felmondta a rendőrség a szerződést a céggel, amelyik fertőzött ételt szállított

A déli határnál dolgozók közül 126-an kerültek kórházba a párolt rizs miatt még januárban, a NÉBIH vizsgálata szerint baktériummal fertőzött étel miatt.

Az MSZP-s Harangozó Tamás írásbeli kérdést intézett Pintér Sándorhoz az ügyben, a belügyminiszter szerint a rendőrség egészségügyi, közegészségügyi és munkavédelmi szakterülete belső vizsgálat keretében soron kívül nézte át az elhelyezés és az étkeztetés körülményeit.

De az elvégzett vizsgálatok nem tártak fel olyan hiányosságokat, amelyek a megbetegedés hátterében állhattak. A NÉBIH-vizsgálatról Pintér azt mondta, miután kimutatták a bakteriális fertőzést,

a rendőrség a megbetegedést okozó meleg ételt biztosító céggel megszüntette a szerződését.

Korábban megírtuk, hogy a NÉBIH a kiskunhalasi Csipke Hotel Kft. Expressz éttermét, az AMO Bt. orosházi szendvicskészítő műhelyét és szegedi élelmiszercsomag-összeállító műhelyét, valamint a Hungaro-Food 2009 Kft. békésszentandrási húsüzemét vizsgálták, a négy létesítményben 103 laboratóriumi mintát vettek.

Az orosházi szendvicskészítő műhely, illetve a szegedi élelmiszercsomag-összeállító műhely illegálisan, bejelentés, illetve külön engedély nélkül működött. A tevékenységüket azonnali hatállyal felfüggesztették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik