Belföld

Baktériummal fertőzött ételtől lettek rosszul a rendőrök

A Nébih a rendőrök élelmiszercsomagjait összeállító cégnél is talált problémákat.

Az elfogyasztott ételben lévő baktérium okozta január elején a déli határon szolgáló rendőrök tömeges rosszullétét – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az ebédre adott párolt rizsben, illetve egy orosházi szendvicskészítő műhelyben csomagolt tavaszi felvágottban is kimutatták a laborvizsgálatok a toxint termelő B. cereus nevű baktériumot, ami összesen 126 rendőr megbetegedését okozta. Főként akut gyomor- és bélrendszeri panaszok, hányinger, hányás, hasmenés és hasi fájdalom jelentkezett náluk. Kórházi ápolásra nem volt szükség, de a szolgálatból kiestek.

A Magyar Nemzet a Nébihtől megtudta, hogy a kiskunhalasi Csipke Hotel Kft. Expressz éttermét, az AMO Bt. orosházi szendvicskészítő műhelyét és szegedi élelmiszercsomag-összeállító műhelyét, valamint a Hungaro-Food 2009 Kft. békésszentandrási húsüzemét vizsgálták, a négy létesítményben 103 laboratóriumi mintát vettek.

Kiderült: az orosházi szendvicskészítő műhely, illetve a szegedi élelmiszercsomag-összeállító műhely illegálisan, bejelentés, illetve külön engedély nélkül működött. A tevékenységüket azonnali hatállyal felfüggesztették. A cég viszont azt nyilatkozta: nem volt szó illegális tevékenységről, csak arról, hogy az egyik üzemükben nem volt almamosó, illete a két üzem közötti távolság több volt a szabályokban megjelölt 40 kilométernél.

A rendőrség nem válaszolt a lap kérdéseire azzal kapcsolatban, hogy indul vagy indult-e vizsgálat az ételmérgezések kapcsán, és az sem derült ki, milyen szempontok alapján választották ki a cégeket a rendőrök ellátásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik