Közélet

Harrach nem indul 2018-ban

A Fidesz országos elnöksége hamarosan véglegesíti a 2018-as országgyűlési választás egyéni jelöltjeinek listáját. A legmagasabb posztot érintő változás várhatóan az lesz, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője, Harrach Péter nem indul többet a Pest megyei 4. választókerületben, Vácon.

Harrach Péter a 24.hu kérdésére megerősítette, hogy korább ígéretéhez tartva magát, hatodszorra nem indul az egyéni mandátumért. Az előző öt választáson győzött, de most már a fiatalokra hagyná a körzet képviseletével járó plusz feladatokat.

Jeleztem az elnökségnek, hogy ha szükség van rám, továbbra is vállalom a listás indulást, az egyéni képviselőséget azonban már olyan fiatalos dolognak tartom.

A 17 fős KDNP-frakció 9 egyéni képviselőjéből egyébként 5-en betöltötték már a 60. életévüket.

A váci egyéni választókerületben való indulásra pillanatnyilag a képviselőcsoport két fiatalja, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának 37 éves parlamenti államtitkára, valamint Holllik István, az Emmi 34 éves főtanácsadója esélyes.

Hollik 2015 szeptemberében Papcsák Ferenc lemondásával jutott országgyűlési képviselői mandátumhoz, előtte az Új Nemzedék Központ stratégiai igazgatója volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik