Közélet

Orbán kihívójával kezd reggel 8-kor, tüntetők is várják

A TEK is készül a miniszterelnök szegedi látogatására.

A kormányfő hétfő reggel nyolc órára érkezik a polgármesteri hivatalba, hogy Botka Lászlóval tárgyaljon a szegedi fejlesztésekről – írja a Délmagyarország. A szigorú biztonsági előírások miatt nem dolgoznak aznap délelőtt a városháza sárga épületében, de autóval lehet közlekedni a hivatal előtt. A helyi hírportál úgy tudja, Orbán Viktor nem találkozik a helyi fideszesekkel. Havasi Bertalan sajtófőnöke a lap kérdésére azt felelte, ő sem tud más miniszterelnöki programról.

Mivel Orbán Viktor kiemelten védett személy, a Terrorelhárítási Központ (TEK) már csütörtökön bejárást tartott a polgármesteri hivatalban. Hétfőn kora reggel – mielőtt megérkezne Szegedre a kormányfő – még egyszer ellenőrzik, bejárják a polgármesteri hivatal sárga épületét, ahová utána a biztonsági előírások miatt már csak külön engedéllyel lehet bemenni. A Délmagyarország úgy tudja, a városházával szemben hitelkárosultak tüntetnek majd.

Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester várhatóan az egyeztetés után, közös sajtótájékoztatón számol be a tárgyalás eredményeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik