Közélet
AppleMark

Eldőlt: nem kerül az ELTE-hez a BME gazdaságtudományi kara

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 01. 19. 13:06

A minisztérium tájékoztatása szerint méltányolható kompromisszum született.
Korábban a témában:

Nem kerül az ELTE-hez a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A kar jövője kapcsán kirobbant vitát hónapokon át nem sikerült megnyugtatóan rendezni, a helyzet az ott folyó szakmai munka ellehetetlenülésével fenyegetett. A minisztérium fenntartóként elsődleges célként tűzte ki, hogy a vitát a BME-n belül oldják meg, és csak akkor kerüljön a teljes kar az ELTE-hez, ha ez lehetetlenné válik.

A tárca szerint a határozott fellépés következtében a BME vezetése érdemi tárgyalásokat kezdett a kar vezetőivel, paritásos bizottságot állított fel a nyitott kérdések rendezésére, és kidolgozott egy kompromisszumos javaslatot, amit a szenátus megszavazott. A minisztérium maga is megvizsgálta a BME vezetése által a kar részére tett ajánlatot, amit fontosabb vonalaiban és irányaiban méltányolhatónak talált.

Ennek alapján a Kar teljes egészében a BME-n működik a továbbiakban is. Úgy véljük, ezzel a lépéssel sikerül megakadályozni a kari helyzet további romlását és a kar esetleges felbomlását

– közölte a tárca, hozzátéve, hogy felhívják a BME vezetésének a figyelmét is arra, hogy a szenátus által elfogadottakat maradéktalanul tartsák be, konszolidálják a helyzetet, és oldják meg az adott ügy által is felszínre hozott belső strukturális és vezetési problémákat.

A minisztérium azt is közölte, hogy

az ügytől függetlenül messzemenőkig támogatni fogják az ELTE-n gazdaságtudományi és műszaki képzések létrehozását, illetve fejlesztését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.