Belföld

Palkovics: a BME Gazdaságtudományi kara kezdeményezte a fenntartóváltást

Szerdán megírtuk, hogy visszautasítja azokat a híreszteléseket az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága, miszerint a BME gazdasági karát átcsatolnák az ELTE-hez. Az Emmi szerint ha kérik az intézmények, akkor megvizsgálja az átalakítások lehetőségét. Azonban sem a BME, sem az ELTE nem jelezte, hogy elcserélnék a Gazdálkodástudományi Kart.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár viszont csütörtökön az ATV-nek azt mondta, hogy szerda este a BME Gazdaságtudományi kara kereste meg az Emmit azzal, hogy ez a kar átkerüljön az ELTE-re. Azt is elmondta, hogy az Emmi nem tervez további változtatásokat a Fokozatváltás a felsőoktatásban című anyagban lévő átalakítások után.

Palkovics szerint az átszervezéshez a minisztériumnak meg kell győződnie arról, hogy a kar egy másik intézményben hatékonyabban működne, arról nem is beszélve, hogy a kiválás nem okozna-e károkat a BME-nek. Ez elég kétséges, miután a Villamosmérnöki és Informatikai Kar után ez a legtöbb bevételt hozó karja az egyetemnek. Az államtitkár szerint az lehet az átalakítás oka, hogy a BME-n nincsenek meg a feltételek a GTK munkájához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik