Közélet

Áder húga Varga minisztériumában kap pozíciót

A Nemzetgazdasági Minisztériumban kap új helyet a KLIK váratlanul leváltott vezetője. A 24.hu információi szerint Pölöskei Gábornét hamarosan helyettes államtitkárrá nevezi ki Varga Mihály gazdasági miniszter.

Ő veszi majd át Odrobina Lászlótól a szakképzési és felnőttképzési terület irányítását.

Pölöskei Gábornét, Áder János köztársasági elnök húgát január elején váltották le a Klebelsberg Oktatási Központ éléről. A Balog Zoltán vezette akkori EMMI közleménye szűkszavúan csak annyit közölt, hogy az emberierőforrás-miniszter január 16-ával Solti Pétert, az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztost bízta meg a Klebelsberg Központ elnöki feladatainak ellátásával.

Néhány nappal később Palkovics László, az EMMI oktatási államtitkára azzal magyarázta a váltást, hogy Pölöskeiné egy éve, 2016 elején válságmenedzserként került a KLIK vezetői posztjára. Megbízatása arra szólt, hogy részben konszolidálja a központ pénzügyi helyzetét, és vezényelje le a tartozások kifizetését.

Palkovics szerint ez sikerült, és mivel év végén a régi formájában megszűnt a Klik, és egy „egészen más szervezet, a Klebelsberg Központ” jött létre, új embert kerestek a szervezet vezetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik