Közélet
feminista (feminista)

Fura feministák kiabáltak egy transzneművel egy megnyitón

Különös csetepaté zajlott le egy kiállítás megnyitóján Budapesten. Egy transznemű egy táblával tüntetett a jogaiért, de pár felbőszült feminista üvöltözött vele.
Korábban a témában:

Parádés vitáról ír a Magyar Nemzet szerdán: transzellenes feminista veszett össze a Trapéz nevű klubban egy transznemű egyénnel. Bajusz Orsolya ugyanis nekirontott egy transznemű nőnek, aki állítása szerint zaklatta őt és Bajusz kiállításmegnyitóján egy olyan táblával jelent meg, hogy:

a transznőgyűlölet is nőgyűlölet.

Na ebből lett a civódás, aminek a vége ez lett Bajusz szavaival:

Én csak a mocskos kis tábláját vettem el, mert nem tűrök meg nőgyűlölő feliratokat, nem, és kész.

A hazai feminizmuson belül is megjelent az a radikális kör, akik transzokat kizáró radikális feministáknak vallják magukat, tehát lelki problémának titulálják, ha valaki pl. nőnek érzi magát, de férfitestbe született. Épp ezért nem is fogadják el, hogy a transznemű nő is nő. Az LMP-hez kötődő Reflektor blogon is megjelentek már írások pro és kontra arról, mennyire nő egy transznemű.

Az indulatok a fent említett megnyitó Facebook-falán is elharapództak. Ellentmondásos kommentek születtek arról, ki zaklatott kit, egyes szemtanúk szerint nem volt zaklatás, egy másik nő dobta ki a transznemű személyt is. Az áldozat egyébként arról írt, megragadták a karját és üvöltöztek vele, ő viszont magától távozott. Ahogy fogalmazott:

Merészelek erőszakmentesen egy táblával véleményt nyilvánítani, és a – magukat »feministának« valló – bántalmazó cisznők nácikat felülmúló elvetemült agresszióval esnek nekem.

Bajusz Orsolya álláspontja

Lapunknak is elküldte álláspontját a történetben Bajusz Orsolya, ezt szó szerint közöljük:

“A cikkel kapcsolatban nem kerestek meg, a szerző nem volt jelen a megnyitón. A hír alapjául szolgáló cikk azóta eltávolításra került. Nem rontottam senkinek neki, és nem zakalttam senkit. Miután a transznemű személy többszöri felszólításra sem hagyott fel a megnyitó megzavarásával, szerettem volna kivezetni, de végül ez sem történt meg. Elítélem az erőszakot, és kiállok a véleménynyilvánítás szabadságáért, de nem kell nőgyűlölő és erőszakpártoló tartalmakat elfogadnom, mint amilyen a térbe bevitt tábla volt, illetve nem kell eltűrnöm, hogy teljes valótlanságokat állítsanak rólam nyilvánosság előtt. Tavaly Január óta, amióta ezt a beszédet elmondtam, folyamatos személyes támadásoknak vagyok kitéve. Bánom, hogy nem tettem világossá, miért elfogadhatatlan egy ‘transznőgyűlölet is nőgyűlet’ felirat: Azért, mert gyűlöletkeltésként jeleníti meg azt az igényt, hogy lehessenek kizárólag nők számára fenntartott terek, és a leszbikusságot újradefiniálja kirekesztésként.”

(Képünk illusztráció.)

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,90%
Fidesz-KDNP 52,26%
DK 16,21%
Momentum 9,90%
MSZP-P 6,67%
Jobbik 6,42%
Mi Hazánk 3,32%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények