Közélet

Balog együtt teázott a diákkal, aki kifogáslistát adott neki

A miniszter több tankönyvkiadót és korosztályra szabott óraszám-korlátozást is ígért.

Együtt teázott az emberi erőforrások minisztere azzal a karcagi gimnazistával, aki Balog Zoltánhoz éves meghallgatása után lépett oda, és átadott neki egy kifogáslistát. Mészáros Dávid, a Ványai Ambrus Gimnázium diákönkormányzatának vezetője azt mondta: volt értelme a találkozónak.

A hvg.hu megjegyzi: Mészáros a Független Diákparlamentnek is tagja, de nem ennek képviseletében beszélt a miniszterrel. A diák elmondta: Balog Zoltán örült annak a felvetésnek, hogy a diákok napi óraszámát korosztályonként maximalizálják, és a tankönyvpiacon is változást ígért, mégpedig azt, hogy további tankönyvkiadók jelenhetnek meg.

Kiderült, hogy még várni kell arra, hogy több természettudományos tanár legyen, mert tavalytól él a Klebelsberg-ösztöndíj, amelynek eredményére még öt évet várni kell. Megállapodtak ugyanakkor abban, hogy osztrák és német mintára létrehozzák a Diákuniót, amelyben az összes iskola képviseltethetné magát, az unió elnöksége pedig közvetlen és rendszeres kapcsolatban állna a miniszterrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik