Közélet

Gaudi-Nagy rágalmazásért kapott pénzbüntetést

gaudi-nagy tamás (gaudi-nagy tamás, )
gaudi-nagy tamás (gaudi-nagy tamás, )
Még országgyűlési képviselősége idején nyilatkozott egy ügyben egy ügyészségi titkár nyomásgyakorlásáról, amit nem sikerült bizonyítania, rágalmazásnak vették. Mindenki fellebbezett.

Elég kemény állítást fogalmazott meg Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik volt országgyűlési képviselője, aki hajdanána a Hír TV-ben azzal vádolta meg H. Gabriella ügyészségi titkárt, hogy arra kért egy nőt, vetesse el a magzatát. Mindezt azért tette Gaudi-Nagy szerint, mert a 2006-os zavargásokban részt vett a terhes nő férje, H. pedig felhívta a nőt, hogy a férjét akár 8 évre is elítélhetik, nem érdemes kihordania a gyermeket.

A nő Gaudi-Nagy állítása szerint annyira kétsébeesett, hogy abortálta a magzatot.

A bíróságon azonban az abortuszon átesett B. Lívia nem tudta bizonyítani a nyomásgyakorlás megtörténtét, ellentmondásba keveredett, hogy személyesen például találkozott-e H. Gabriellával. A bíró szerint az egész történet életszerűtlen volt ráadásul.

Gaudi-Nagyot pedig nem védte a mentelmi jog kijelentésekor, amit jogvédői minőségében tett. A volt képviselő nem ért egyet a döntéssel, szerinte ez kiüresíti a mentelmi jogot, aminek épp az lenne a lényege, hogy egy képviselő megvitathassa a közügyeket. Szerinte a közben ügyésszé kinevezett H. Gabriella segítségével akar az ügyészség bosszút állni azért, mert feltárták a korábbi visszaéléseiket.

Morvai Krisztina EP-képviselő is megjelent a tárgyaláson, eléggé fel is paprikázta az ítélet: a tudósítás szerint a tárgyalóterem ajtaját bevágva viharzott ki a teremből, amikor meghallotta a Gaudi-Nagyra nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt kirótt 450 ezer forint pénzbüntetést. Az ügyészség súlyosbításért, a vádlott felmentésért fellebbezett.

(MNO)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik