Közélet

Kesztyűs kézzel bánik pártja az 1956-os forradalmat gyalázó Havas Szófiával

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az 1956-os  forradalom 60. évfordulóján Havas Szófia MSZP-s politikus az orosz állami televízióban  úgy nyilatkozott, hogy a forradalom „horthysta provokáció” volt, melynek során „házról házra járva keresték a kommunistákat és zsidókat”. Azt mondta, „ezek nem radikálisok voltak, hanem valóságos fasiszták”. Az MSZP fegyelmi eljárást indított, a Jobbik és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség pedig feljelentést tett, amelyben feljelentés-kiegészítést rendeltek el.

A Magyar Nemzet megtudta, hogy bár korábban szó volt Havas párttagságának azonnali felfüggesztéséről is, a szocialisták jóval enyhébb büntetés mellett döntöttek.

Legény Zsolt, az MSZP etikai és fegyelmi tanácsának elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy megvizsgálták az ügyet és meg is állapították, hogy politikusuk vétséget követett el, ennek szankciója pedig megrovás lett. Egyúttal felhívták arra, hogy a jövőben tartózkodjon hasonlóktól. Legény Zsol hozzátette: Havas Szófia, bár megfellebbezhette volna a döntésüket, nem élt ezzel a lehetőséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik