Közélet

A vecsési Jobbik közel sem néppártosodik annyira, mint Vona Gábor

Ők nem üdvözlik a zsidóságot hanuka, „vagy mi a f.sz” alkalmából.

Szerdán megírtuk: Vona Gábor és Mirkóczki Ádám, a Jobbik elnöke, valamint szóvivője levélben üdvözölte a magyarországi zsidóságot hanuka ünnepe alkalmából. Köves Slomó vezető rabbi erre közölte: meglepte az üzenet, szerinte a Jobbik számtalanszor tanúbizonyságot tett arról, hogy a hazai zsidó közösség tagjait nem tekintik a magyar nemzet egyenlő elbírálást érdemlő tagjainak.

Vona erre úgy reagált: a Jobbik néppártosodása során számtalanszor elmondta és bizonyította, hogy politikai közösségük „kilépett a felelőtlen és sokszor tékozló kamaszkorból, és átlépett a felelős és építkező felnőttkorba”, és a XX. századi sérelmeken túllépve eltökélt szándéka, hogy túljussanak a „lövészárkokon”.

Ugyanakkor a vecsési Jobbik sem hagyta szó nélkül a dolgot, egy Facebook-bejegyzésben tették zárójelbe azt, amit Vona Gábor bizonyításnak nevezett. Ezt írták:

A vecsési JOBBIK NEM üdvözli a zsidóságot a hanuka (vagy mi a f sz) alkalmából! Ha valakinek mégis ilyen eszement ötlete támadna,attól szervezetünk elhatárolódik!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik