Közélet
Pintér Sándor nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatása

Pintér az erőszakhullámról: a feltételezett elkövetők magyarországi érintettsége nem kimutatható

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2016. 12. 20. 17:54

Pintér Sándor belügyminiszter írásban tájékoztatta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságát a 2016. december 19-én Belgiumban, Németországban, Svájcban és Törökországban elkövetett incidensekkel kapcsolatban a Terrorelhárítási és Információs Bűnügyi Elemző Központban, a Terrorelhárítási Központban és az Alkotmányvédelmi Hivatalban rendelkezésre álló információkról.  
Korábban a témában:

A miniszter – többek között – hangsúlyozta: a rendelkezésre álló töredékadatok alapján a feltételezett elkövetők magyarországi érintettsége nem kimutatható. Pintér Sándor egyetértett a Terrorellenes Koordinációs Bizottság álláspontjával:

a jelenleg hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfenyegetettségi fokozat módosítása nem indokolt, még utalás szintjén sem keletkezett konkrét magyarországi terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó információ.

A belügyminiszter – a fenyegetettség általános szintjére figyelemmel – nem adott utasítást az irányítása alatt álló szerveknek további rezsimeljárások bevezetésére. Pintér Sándor ugyanakkor elvárja valamennyi rendvédelmi szervtől, hogy bármely, a lakosság biztonságát érintő ellenőrzött információ esetén haladéktalanul megtegyenek minden szükséges intézkedést.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.