Nagyvilág

Több támadó is lehetett Berlinben, 14-en súlyos sérüléseket szenvedtek

Berlin tűzoltóparancsnoka, Wilfried Gräfling kedd délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 18 súlyos sérültet szállítottak kórházba hétfő este a Kaiser Wilhelm Emléktemplom mellett rendezett karácsonyi vásárban történt támadás helyszínéről, közülük hárman meghaltak kedd reggelre, velük együtt 11-en vesztették életüket. Rajtuk kívül holtan találták a támadáshoz használt kamion vezetőjét is, vele lőtt seb végzett. A sofőr holttestét az anyósülésen találták meg. Gräfling közlése szerint 14 személy súlyos, 17 könnyebb sérüléseket szenvedett.

Peter Frank államügyész arról beszélt, hogy egyelőre nem biztosak az elkövetők számában. A korábban elfogott 23 éves pakisztáni férfival kapcsolatban annyit tudtak megállapítani, hogy nem ő vezette a kamiont és nem állt kapcsolatban az elkövetővel vagy elkövetőkkel.

Az ügyészség abból indul ki, hogy terrortámadás történt, de ezt teljes bizonyossággal nem lehet kijelenteni egyelőre. Terrortámadásra utal a nizzai vérengzéssel való hasonlóság, a helyszín és az alkalom megválasztása is.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, hétfőn este Berlinben, a Breitscheidplatzon rendezett karácsonyi vásárban kamion hajtott a tömegbe.

(Focus)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik