Közélet
sad girl sitting and  thinking in the classroom

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint a tanárok a hibásak a rossz PISA-eredményekért

24.hu
24.hu

2016. 12. 12. 09:24

Korábban a témában:

Nehéz szavakat találni A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) közleményére. A PISA-felmérés eredményei már ismertek, Lázár János reakciója is, de az MSZOE mti-hez eljuttatott levele az a kategória, amikor az ember nem hisz a szemének.

Nemzeti alaptanterv újragondolásáig “szüneteltetni kell” a PISA mérésekben való részvételt! Nemzetközileg is lejáratják a magyar gyerekeket a frissen publikált PISA-teszt eredményei. A pedagógusok sorozatos béremelése és az iskolaigazgatók hatáskörének növelése nem emeli az oktatás színvonalát.

A kérdéseik:

  • miért tűrik a gyermekeik taníttatásáért alkotmányosan felelős szülők, hogy a magyar oktatási rendszer nem készíti fel a tanulókat az OECD országok többségéhez hasonló színvonalon a felnőtt életre?
  • Miért bíznak a szülők az iskolában, hogy ott a munkaerőpiacon eladható tudást szerezhetnek gyermekeik, ha a nemzetközi mérések eredménye ennek az ellenkezőjét mutatják?
  • Kik a felelősek a magyar tanulók nemzetközi kudarcáért?

És megfejtéseik:

Egyértelmű, hogy azok a pedagógusok a felelősek, akik nem tudják megtanítani gyermekeinket írni, olvasni, számolni a 8. évfolyam végére. 2016. a siker éve volt a pedagógusok érdekvédelmi szervezeteinek. A sorozatos béremelésektől a tanfelügyelet korlátozásáig, a KLIK megszüntetésétől az iskolaigazgatók hatáskörének növeléséig mindent elértek, amit akartak! A szülők pedig fizetik a magántanárokat, a nyelvvizsgát, az osztálypénzt, feltöltik az iskolai alapítványokat adójuk 1 %-ával.

Szerintük a Nemzeti alaptanterv felülvizsgálatáig nincs értelme az alkalmazásképes tudást mérő nemzetközi vizsgálatokban részt venni.
Ezért az MSZOE javasolja a PISA mérésekben való részvétel azonnali felfüggesztését!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.