Közélet

Orosz propagandára hivatkozva sorosozik a Magyar Idők

A Magyar Idők pénteki címlapján hatalmas betűkkel olvasható: Soros civil szervezetei trójai vírusként fertőznek.

A lap azt írja, több amerikai elemző is kritizálta a Nyílt Kormányzati Együttműködést. A 70 országból álló kezdeményezésből lépett ki Magyarország nemrég, a Magyar Idők viszont azt írja,

az egyik tengerentúli szerző arra figyelmeztetett, hogy a nemzetközi egyezményben Soros György „vírusa” rejlik, s aggodalomra ad okot, hogy a döntőbíráskodás jogát a spekulánshoz tartozó civil szervezetek gyakorolhatják.

Csakhogy amerikai szakértő nem szólal meg a cikkben, viszont a Strategic-culture.com alapítvány elemzője igen, a probléma csak az, hogy ez az oldal, amire már nem először hivatkoznak, a Kreml támogatását élvező propagandaoldal. A Magyar Idők pedig “észak-amerikai elemzőként” hivatkozik a lap egyik munkatársára.

A Nyílt Kormányzati Együttműködés 2011-ben alakult, a belépésről 2012-ben döntött a második Orbán-kormány. A kezdeményezés célja, hogy erősítse a résztvevő országok elkötelezettségét a nyílt és átlátható kormányzás megteremtése, valamint a társadalmi részvétel növelése iránt. A csatlakozással hazánk vállalást tett többek közt a költségvetési adatok, illetve a közpénzek felhasználására kötött szerződések nyilvánosságának erősítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik