Belföld

Ifjabb Lomnici Zoltán a kvótát és az EU-t kritizálta, ismét

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 műsorában arról beszélt, hogy az uniós politikusok és néhány tagállami vezetőn kívül senki nem akarja a kötelező betelepítési kvótát. Lomnici májusban a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivőjeként úgy nyilatkozott, hogy felháborító, elfogadhatatlan, gazdasági hatásai miatt pedig embertelen az Európai Bizottság javaslata, amelynek elfogadása esetén a tagállamoknak negyedmillió eurót kellene fizetniük minden be nem fogadott migráns után.

Júliusban a biztonság kapcsán ostorozta Brüsszelt, akkor arról beszélt, hogy  nem tesz semmit a biztonság érdekében, pedig erre elementáris igény van a polgárok részéről, ezért is kell a halálbüntetés témáját napirenden tartani.

Most alkotmányjogészként szólalt meg a közszolgálati hírcsatornán, szerinte  ha nagy arányban lesznek a nemek, az az első komoly üzenet lesz Brüsszel számára, hogy migrációs politikája megbukott. Ennek Brüsszelben és Magyarországon is következményeinek kell lennie. Hozzátette: ennek az alaptörvény-módosítás, más jogszabályi aktus csak egy része.

Emellett a kormányzatnak töretlenül fenn kell tartania eddigi politikáját, hogy ne történjenek Magyarországon is olyan terrormerényletek, mint amilyenek az elmúlt időszakban Brüsszelben, Párizsban vagy Nizzában történtek – mondta. Hogy a választópolgárok hogyan látják a kérdést, azt nyomon követheti élő hírfolyamunkban.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik