Közélet

Schiffer: Trump egy bohóc, Orbán pókerjátékos

Ez nem feltétlenül előnyös "egy atomtáska kezelőjénél".

Az LMP korábbi társelnöke Hillary Clintontól sincs elájulva. Schiffer András az InfoRádióban bírálta a demokratákra jellemző demokráciaexportot, a kioktató, nagyképű hangnemet, de jelezte azt is, Donald Trump bizony nagyon is az elit embere, ráadásul a klímaszkeptikus milliárdosról a kampányban azért az is kiderült, hogy

nem feltétlenül képes az indulatain uralkodni, ami azért egy atomtáska kezelőjénél nem feltétlenül egy előnyös tulajdonság.

Szerinte az Egyesült Államokban két rossz közül lehetett választani. Magyarország számára nem lett volna jó a demokrata Hillary Clinton sem, de az sem biztató, ha egy olyan ember az amerikai elnök, akinek a kiszámíthatatlan viselkedése akár katasztrofális helyzetet is előidézhet.

Szerinte az amerikai munkásoknak a hócipőjük tele van a jelenlegi elittel, de nem egy valódi alternatívát választottak, hanem éppen az elitből valakit, aki nem más, mint

– már bocsánat – egy bohóc.

Schiffer szerint Orbán Viktor a Jobbiknak üzenhetett azzal, hogy megállapodott az LMP-vel az alkotmánybírók jelöléséről. A Lehet Más a Politika eljárását – a korábbi társelnök – helyesnek tartja.

Amire én tippelni tudok, az az, hogy nyilván megy egy pártközi, pártpolitikai pókerjátszma, ahol Orbán Viktor fel akarta mutatni, hogy nincs feltétlenül szüksége a Jobbikra. A másik oldalon pedig a miniszterelnök mérlegelte azt, hogy neki nem kedvező döntések a következő 2-3 évben mekkora tehertételt jelentenek. Valószínűleg ezt tette mérlegre és vélhetően bekalkulálta azt, hogy lesznek olyan alkotmánybírósági döntések, amik számára kedvezőtlenek lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik