Közélet

Így bizniszelnek a lopott autókkal: totálkáros kocsikba építik bele az alkatrészeket – Videó

A fővárosi rendőrök elfogtak két dunavarsányi férfit, akik lopott autókat szereltek szét, majd az alkatrészeket totálkáros autókba rakták át. Két megbízójukat még keresi a rendőrség.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint B. István 45 éves és H. István 25 éves dunavarsányi lakosok novemberben két, a fővárosból ellopott autót vettek át két budapesti férfitól. A 38 éves Horváth Gyula, valamint a 45 éves Kovács Kálmán pénzt ígért a két gyanúsítottnak cserébe azért, hogy az Újbudáról és Pesterzsébetről ellopott autókat dunavarsányi autószerelő műhelyükben szétszerelik, és az alkatrészeket balesetben összetört autók üres karosszériavázába beépítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai a napokban B. Istvánt és H. Istvánt épp szerelés közben a műhelyben tetten érték, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki.

Velük szemben – őrizetbe vételük mellett – orgazdaság bűntett és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Az ügyben megbízóként szereplő Horváth Gyulát és Kovács Kálmánt még nem találták meg, ezért ellenük a rendőrség országos elfogatóparancsot adott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik