Közélet

A szakszervezeti vezető lefújná a szociális dolgozók decemberi gigasztrájkját

szociális ágazat tüntetése (Array)
szociális ágazat tüntetése (Array)
Jövőre 15-32 százalékos bérfejlesztés lesz a szociális ágazatban, egyes foglalkozási csoportoknál pedig akár még ennél nagyobb emelés is várható - írta a Magyar Idők pénteki számában a szociális ágazat érdekképviseleti szervezetei és a kormány közötti egyeztetésekre hivatkozva.

A lap cikkében kifejtette, hogy az érdekképviselők csütörtökön Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkárral tanácskoztak az ágazatnak biztosított kilencmilliárd forint pluszforrás felhasználásáról.

Cser Ágnes, a tárgyalásokon részt vevő Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Magyar Időknek nyilatkozva elmondta, azt kérik a kormánytól, hogy az egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők kapják meg az egészségügyi bérfejlesztést.

Kiemelte: a tárgyaláson elért sikerek, valamint az a kormányjavaslat, hogy a szociális munka napja fizetett munkaszüneti nap legyen,

okafogyottá tette a december 5-ére meghirdetett szociális ágazati sztrájkot.

A Magyar Idők szerint a szakszervezeti vezető az egészségügyi sztrájktárgyalásokon is részt vett, ahol arra tett javaslatot, hogy az új minimálbér legyen az egészségügyi bértábla alapja. A kormány szándéka szerint 15 százalékos minimálbér-növelés és 25 százalékos garantáltbérminimum-emelés lesz jövőre.

Kiemelt képünk a szociális ágazat dolgozóinak tavaly augusztusi tüntetésén készült.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik