Közélet
Zalaegerszeg, 2016. március 30.
Nyelvtanóra a 9. osztályban az „Én tényleg tanítanék…” címet viselő felhíváshoz csatlakozó Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban 2016. március 30-án. A közoktatás átalakításáért a Tanítanék mozgalom nevében Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója március 24-én hirdetett meg polgári engedetlenséget erre a napra, egyórás időtartamra. Kilenc iskolaigazgató időt kért a hivatalos tárgyalások lefolytatására és türelemre szólított fel az oktatás átalakításáról szólva abban a felhívásban, amelynek az "Én tényleg tanítanék..." címet adták és nem csatlakoztak a Tanítanék mozgalom akciójához.
MTI Fotó: Varga György

A kormányt kritizálta a diák, meghúzatták a beszédét

24.hu
24.hu

2016. 11. 15. 19:16

Egy kaposvári diákparlamenti ülésen szólalt fel egy gimis tanuló, aki keményen beszólogatott a kormánynak. Iziben leállították és kihúzatták a beszédéből a kritikus részeket.
Korábban a témában:

Bradánovics Bendegúz hangzatos beszéddel és kemény szavakkal akarta felrázni Somogy megye közoktatásban érdekelt közösségét, de nem sikerült neki. A fiú a diákparlament múlt pénteki, kaposvári ülésén szólalt fel, de egy ponton megszakították beszédét, mert túl személyeskedőnek találták.

A fiú ugyanis arról kezdett beszélni, hogy a kormány és az Emmi erőforrásnak tekinti a diákokat, pedig

a tanulók nem valami kibányászható barnakőszén, bauxit, nem valami önkényesen felhasználható erőforrás.

Külön oktatási minisztériumra is szükség lenne, mert szerinte most úgy tűnik, hogy “dilettánsok hasráütésszerűen, a diákokkal és tanárokkal konzultációt megtagadva irányítják és változtatgatják az oktatási rendszert”. Ekkor már közbelépett Rózsás Ildikó, az Országos Diákparlament szakmai előkészítő bizottságának tagja és félbeszakította őt.

Miután kihúzta a vonatkozó “személyeskedő” részeket, később befejezhette beszédét. Ebben ugyan még szerepelt némi kritika, de már Bradánovics szabadkozott inkább a saját szóhasználatáért. A teljes beszédet itt olvashatja el, de a zárómondatát idéznénk:

“Klebelsberg Kunó forogna a sírjában, ha tudná mi történik jelenleg a nevével.”

(Sonline)

Bradánovics Bendegúz lapunkkal közölte, hogy az iskola igazgatója és a diákönkormányzatot segítő tanárok nem tudták, mit tartalmaz a felszólalása, ezáltal azt ilyen formában nem is engedélyezték.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Simicska tévéje is döntött

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.