Közélet

A szolnoki polgármester megmagyarázta, miért “vén kurvázott” a közgyűlésen

Bekapcsolva maradt mikrofonja hozta kínos helyzetbe Szolnok fideszes polgármesterét, Szalay Ferencet. Az MSZP által közzétett videó tanúsága szerint egy október végi képviselő-testületi ülésen arról tárgyaltak, hogy épüljön-e parkoló egy önkormányzati beruházás keretében. A tanácskozáson meghallgatták a tiltakozó lakók képviselőjét, egy idős hölgyet. Amikor a hölgy távozott, Szalay azt mondta:

Ennyi hülye vén kurvát.

A hvg.hu csütörtök este telefonon elérte a fideszes polgármestert, aki elismerte: a felvétel valódi, elhangzott az ominózus mondat, azonban azt egy magánbeszélgetés részeként, nem a napirendi ponttal összefüggésben mondta. Közleményt is kiadott:

Azokat egy, a nap folyamán az egyik kollégám által elmondott információ váltotta ki, mely szerint egyesek újra olyan pletykákat terjesztenek rólam a városban, melyek hosszú időn keresztül rendkívüli módon megviselték a családomat, s különösen a feleségemet. A hazug vádak felzaklattak, feldühítettek, aminek a nap során magánbeszélgetésben többször is hangot adtam, néha talán nem oda illő módon.

Szalay nem árulta el, hogy konkrétan milyen pletykáról van szó. Hozzátette:

Aki ismer engem, tudja, hogy az általam vezetett önkormányzat nagyon sokat tett és tesz az idős polgárokért. Visszautasítom ezeket a vádakat, és felszólítom a szocialista pártot, hogy a minden alapot nélkülöző vádaskodásával ne sározza be egy idősbarát önkormányzat díjjal kitüntetett közgyűlés munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik