Közélet

Elszabadult a vita a Kormányinfón, Lázár tompította a harcokat

lázár jános, kovács zoltán (Array)
lázár jános, kovács zoltán (Array)
Szorosan kellett fogni a gyeplőt Lázár Jánosnak, mert a kormányszóvivőnél kiborult a bili október 23. miatt. De a fütyülők is kaptak mentséget a Miniszterelnökség urától.

Olykor parázs hangulatban zajlott a sokadik Kormányinfó október 27-én, csütörtökön az Országházban.  Kovács Zoltán kormányszóvivőt ugyanis nagyon érzékeny ponjtán érintette a Kossuth téri ünnepségek idején dübörgő füttykoncert. Többször előkerült a kérdés a Kormányinfón, ki hallotta jól, ki rosszul azt, hogy egyes hírek szerint az Orbán-ellenes titlakozók a Himnusz alatt is fütyültek, sípoltak, üvöltöztek.

Először a Magyar Nemzet újságírójával keveredett szópárbajba Kovács, aki állította, ő ott volt a színpadon, a saját fülével hallotta, nem kell ehhez felvétel. Az újságíró pedig azt mondta, ő pedig tudósítóként volt a tömegben, ő nem hallott füttykoncertet a Himnusz alatt. A vita lassan személyeskedésbe fordult, Lázárnak kellett Kovácsot visszafognia.

Kovács Zoltán (Array)

Ezzel nem volt vége, negyed óra se telt el, és – közvetlenül a szintén Simicska-érdekeltség HírTV után a Lánchíd Rádió kérdezett. Kovács ezt így konferálta fel:

Essünk túl a Lánchíd Rádión!

Mire Lázár csitítólag, horizontálisan tartva, majd 40 fokos mozgástartományban fel-le mozgatva kézfejét jelezte, hogy nem kéne ilyen hangsúllyal, ilyen mondatokkal leszólni médiumokat. Lázár közölte a kormányszóvivővel:

Ne, ne, ne, ne!

A rádió már nem ütötte tovább a témát, a letelepedési kötvényről kérdeztek. Érdekesség, hogy korábban a HírTV-nek adott válaszában a szólásszabadság mellett kiálló Lázár azt mondta, lehet, hogy a fütyülők a hangzavarban azt se hallották, mi zajlik a színpadon. Magyarul a nagy sípolásban nem is hallhatták, hogy Kölcsey Ferenc Erkel Ferenc által megzenésített műve hallható épp.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik