Élő Közélet

Trump: „ha én vezetném az országot, maga börtönben lenne”

Andersen Dávid
Andersen Dávid

2016. 10. 10. 03:30

Hamar bemelegedtek a jelöltek, bő 20 perccel a kezdés után már teljes erejű parasztlengők szállnak a teremben, mindkét irányból.

Egy közösségi médián keresztül érkezett kérdés – Jefftől, Ohióból – szerint Trump azt mondja, a kampány megváltoztatta, mikor történt ez? „Amikor 59 évesen olyanokat mondott, mint ami a pénteken nyilvánosságra került videón hallhatóak, ahhoz képest mennyit változott” – pontosítja a kérdést Martha Raddatz.

„Öltözői beszélgetés volt, nem vagyok rá büszke, nagyon tisztelem az embereket, a családom tagjait és az ország polgárait” – kezdte válaszát Trump, ekkor még érződött a kezdeti nyugalma, ami azonban az alábbi kérdés-válasz asszó végére hamuvá omlott. „Ha megnézik Bill Clintont, ő sokkal rosszabbat tett. Amit ő tett, annyira megalázót senki sem tett a nőkkel. Bill Clinton zaklatta a nőket. Hillary Clinton is megtámadta ezeket a nőket. Ezek közül a nők közül az egyiket 12 éves korában megerőszakolták. Hillary Clinton ezen kétszer nevetett. Ez a nő ma este itt van velünk. Szóval ne emlegessék a szavakat. Amit Clinton elnök tett, azért impeachelték, elveszítette az ügyvédi licenszét és bírságot kellett fizetnie.”

„Először is hadd mondjak annyit, hogy rengeteg minden, amit ő tesz, az helytelen, mégis megússza” – kezdte válaszát Hillary Clinton. „Ez az ő választása. Amikor valami ilyesmit hallok, eszembe jut, amit Michelle Obama mondott: „amikor valaki mélyre süllyed, akkor nekünk felül kell ezen emelkednünk”. Donald Trump soha senkitől nem kért bocsánatot. A Khan-családtól (akiknek a fia meghalt Irakban), akiket Trump hetekig támadott a vallásuk miatt. Soha nem kért bocsánatot attól a szövetségi bírótól, aki Indianában született, de a szülei mexikóiak. Soha nem kért bocsánatot azért a rasszista hazugságért, hogy Obama elnök nem az Egyesült Államokban született. Bocsánatot kell kérnie az elnöktől, az országunktól és vállalnia kell a felelősséget.

„Nos, önnek kell bocsánatot kérnie az elnöktől, mert Sydney Blumenthal, a kampánystábjából korábban megalázó képeket küldött körbe róla” – folytatta Trump, aki ezen a ponton már elkezdte klasszikus önmagát hozni. „Ami pedig Michelle Obamát illeti, láttam azokat a hirdetéseket, amiket maga ellen készítettek. Michelle Obama ott nem beszélt szépen magáról. Bernie Sanders ellen is ugyan nyert, de korántsem fair küzdelemben. De amikor maga bocsánatkérésről beszél, megmondom, hogy miért kellene bocsánatot kérnie: azért a 30 000 ema lért, amiket töröltetett a szerveréről és amelyeknek most nyoma sincs. Nem akartam ezt mondani, de kénytelen leszek: ha én nyerek, arra fogom utasítani a legfőbb ügyészt, hogy nyomozást kezdeményezzen maga ellen, egy különleges ügyészt bízzon meg, hogy vizsgálja ki ezt a helyzetet. 33 000 emailt törölt ki, azután, hogy megkapta a bírósági idézést. Ez gyalázat és szégyellnie kellene magát!”

„Nem lepődtem meg, hogy minden, amit mondott, helytelen volt” – reagált mosolyogva Clinton. Még egyszer: keressék fel a hillaryclinton.org-ot, ahol élőben ellenőrizhetik, amit Donald mond. Nagyon jó, hogy nem olyasvalaki vezeti ezt az országot, mint egy olyan temperamentumú ember, mint ő.”

„Mert akkor maga börtönben lenne” csapta le a labdát Trump.

 

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.