Közélet

Falloszokat pingáltak a szilsárkányi hivatal falára, félmilliót kaphat, ha tudja, ki volt

Az önkormányzat ennyit adna annak, aki érdemi infókkal rendelkezik.

A Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen, miután valaki vagy valakik augusztusban alaposan elintézték a szilsárkányi polgármesteri hivatal épületét. A garázda a falat és az ablakokat lefújta festékszóróval, az épület falán található kamerát a helyéről leverte, az udvaron álló kis traktort és a hozzá tartozó utánfutó kerekeit kiszúrta, a motorblokkot megrongálta.

A félmillió forintot az önkormányzat ajánlotta fel, a díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és erre vonatkozó ismereteit az eljárás során a hatóság rendelkezésére bocsátja. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Szilsárkány önkormányzata ezt a közleményt adta ki a rongálás másnapján

Érthetetlen és értelmetlen tettet hajtott(ak) végre valaki(k) az éjjel. Obszcén rajzok, tönkretett gépek, milliós kár maradt az esztelen elkövető(k) után a szilsárkányi önkormányzat udvarán. Mire volt ez jó?

Mindannyiunk nevében azt kívánjuk, találják meg a tettes(eke)t! Az elmúlt éjszaka döbbenetes mértékű rongálás történt a településünkön. A hivatal épületét valaki(k) festékkel összefirkálta(k) obszcén rajzokkal. Az udvaron álló kis traktor gumijait kiszúrták, motorját homokkal öntötték tele, hűtőjét és akkumulátorát tönkretették. A rendőrségi feljelentést megtettük, ők rögzítették a nyomokat. A nyomozás zajlik! A kár minimum 1 millió forint, melyet a biztosító nem térít meg.

Aki az eseményről bármilyen információval rendelkezik keresse Szalai Miklós polgármester urat vagy a csornai Rendőrkapitányságot. Ezzel a tettel önkormányzatunk értékeit és értékrendjét is támadás érte, melyet a leghatározottabban elutasítunk.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi u. 54. szám), vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es illetve 112-es számon, valamint hívható a 06-96/417-329-es ügyeleti telefonszám is.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik