Közélet

Brutális kutyatámadás Borsodban: krumpliszedés közben tépte szét a nénit egy terrier

A kutya tulajdonosa felfüggesztett börtönbüntetést kaphat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt azzal az 50 éves férfival szemben, akinek az egyik kutyája még tavaly október végén megtámadott és megölt egy, a saját portáján kerti munkát végző idős asszonyt Monajon.

A négylábúak tulajdonosa monaji ingatlanján összesen öt kutyát, köztük három amerikai staffordshire terriert tartott. Annak ellenére, hogy a kutyák korábban már többször kiszöktek az udvarról és a környéken lakók tartottak tőlük, a vádlott nem gondoskodott arról, hogy a kutyák el legyenek zárva és nem biztosította a telek megfelelő, biztonságos körbekerítését sem.

A tragédia napján a férfi elment otthonról úgy, hogy a kutyákat felügyelet nélkül, szabadon hagyta a portán. Ezt kihasználva az egyik staffordshire terrier – egy 1 éves kan – a kerítésen kijutva átment a szomszédos portára, ahol a kerítés közelében éppen burgonyát szedő idős asszonyt megtámadta. Az áldozatot a kutya marcangolni kezdte, majd feltehetően észlelte azt a két férfit, akik a sértett segítségére siettek és a helyszínről elfutott.

A támadás következtében a néni olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még a mentők kiérkezését megelőzően meghalt, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

A megyei főügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben az 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény miatt, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Törvényszéknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik