Közélet

És akkor egy Kossuth-díjas elárulja, miért legyen csak vasárnap iskola

Tantárgy lenne az ördögűzés és a célzás falra festett migránsok szívére, fejére. Az irodalom visszavág.

A Kossuth-díjas magyar író az Élet és Irodalomban egyebek között arról ír, milyen komoly előnyökkel járna, ha csak vasárnap lenne iskola. “Ötödikes tankönyv” című, “Országtudományi ismeretek az ált. iskolák 5-ik osztálya számára, 2016. Tervezet.” alcímű írásában felvázolja, szerinte mit kellene tanulniuk az ötödikeseknek a nyelvtantól a kézimunkaóráig.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bevezetés. Kezdetben volt az Ige, ami cselekvést és állapotot jelent. Az Ige parancsára lett az Ősrobbanás, ami az Isten által összenyomott anyag hirtelen kitágulása. Ebből lett egy hét alatt a Tejút meg a Föld, ahol élünk.

A korong alakú Földet négy csodaszarvas és egy őstulok tartja. Fölöttük a turul őrködik, csőrében a kettős kereszttel, karmai közt a karddal.

A “tankönyvszerző” elismeri, hogy más népeknek más eredetmondáik vannak, azok egyenértékűk is, de a Kárpát-medencében csak a magyar eredetmonda érvényes.

A magyarságot nemzetté a nemzeti tudata teszi, amelynek ápolása elsőrendű feladatunk. (…) A géntudomány a XXI. században kimutatta, hogy az ember Isten képmása még a szerencsétlen muzulmánok esetében is, a magyarság esetében pedig különösen. Mi a keleti Góg és Magóg fiai vagyunk, Magógból van tehát a magarság, ennek nyelvjárási változata a magyarság. A Magóg-nemzetségnek semmi köze sincs a nyugati, haszonleső Demagóghoz.

A magyar ötödikeseknek tudniuk kell, hogy Isten eredetileg oldalnézetben kalap alakúnak teremtette országukat. Minden felsősnek kötelező megnéznie „Az eltört kor-show” című előadást. A darab a trianoni traumából való kilábalást dolgozza fel „zenés-énekes-táncos” formabontó formában, Berkesi András, Wass Albert és Dunajevszkij művei alapján. 27 magyar színház mutatja be. Az előadásokat Vidnyánszky Attila rendezi Koltay Gábor díszletével, jelmezeivel. A magyar ötödikeseknek tisztában kell lenniük azzal is, hogy nemzetüket csak kivételes tehetsége miatt támadják.

A magyarság vitézségre és vezetésre termett nép, lengyel királyokat és Nobel-díjasokat egyaránt adtunk a világnak. A kereszténységet megvédtük a pogányoktól, vagyis a tatár, a török és a muszka dúlástól és veszedelemtől úgy, hogy sose lettünk német gyarmat, amikor pedig igen, akkor a történelmünk szünetelt, de a szabadságunkat akkor sem adtuk fel.

A tervezet a törökökkel és az oroszokkal ápolt szoros barátságunkat azzal magyarázza, hogy az egykori hódítókat a vitézebb magyarok lenyűgözték, és immár hozzánk akarnak hasonlítani.

El kell érnünk, hogy a nyelvünket is megtanulják. Az első lépést már megtettük: mi, magyarok nem tanulunk idegen nyelveket, ha valamit akarnak, tanuljanak meg magyarul ők.

Ez azért fontos, mert a magyarságot az idegen nyelv tudásának hiánya tartotta meg ennyi évezreden át.

A 2016-os tervezet szerint Magyarországon csak vasárnap van iskola.Az állam az iskolák épületeit eladja, jelentős bevételre tesz szert. A vasárnapi foglalkozásokat fokozatosan átvinnék a hegytetőkre, esztenákra (juhászok ideiglenes lakhelye, szállása és munkahelye – a szerk.), így a diákok a hőséghez, hideghez is hozzáedződnének. Világítás, fűtés nem kell, a gyerek a hét többi napján szüleivel és nagyszüleivel a kormányhivatal által kijelölt közmunkán vesz részt.

Az árokásás, a lomtalanítás, a kukoricatörés, a szemétszállítás és a kéményseprés a következő tanévtől kezdve érettségit helyettesítő tantárgyként kiválthatja a matematikát, a fizikát, a földrajzot és a magyar irodalmat, ettől a magyar diákok eredményessége nemzetközi mércével egy csapásra meg fog nőni.

Kézimunka órán a diákok a központi műhelyből kiszállított mellkasokra könnyen cserélhető gyurma-, gipsz- vagy fafejeket formáznak.

A kötelező fejek listáját a kormányzati kommunikációs portálon háromhetente frissítik.

A vasárnapi iskola reggel hattól este hatig tart. A közös ájtatosságot egybekötik a testneveléssel.

A kislabdahajítás összefonódik az ördögűzéssel, a falra festett migránsok szívére és fejére való célzásban a nyugdíjasok is részt vehetnek.

Este hat után jön az ökumenikus vecsernye, majd az alagsorban a kisdohosok sportbélyeget gyűjthetnek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik