Közélet

Titokzatos cég tűnt fel a városnéző buszok piacán

Június elején írtuk meg, hogy a városnéző buszok milliárdos bevételt hozó piacát is központosítja a főváros, jövőre már csak egyetlen cég járművei vihetik körbe a turistákat Budapesten.

Csütörtökön a Világgazdaság számolt be róla, hogy új cég alakult a budapesti városnéző buszok piacán. A Hop On Travel Szolgáltató Zrt.-t augusztus 24-én, a cég egyetlen tulajdonosát, az MM Travel Kft.-t pedig július 26-án jegyezte be a cégbíróság.

Utóbbi tulajdonosáról, Bakó Ádámról mindössze annyit tudni, hogy 2003-ban alakított egy kisebb buszos céget is, amelyből tíz évvel később, 2013-ban kiszállt.

Toldi Annamária, a piacon jelenleg szereplő Program Centrum Kft. ügyvezetője a lap megkeresésére elmondta, nem tudott az új versenyzőről, de a tenderen biztosan nem indulhat egyedül, mert az elmúlt három lezárt üzleti évében nem érte el az 1,2 milliárd forint árbevételt – márpedig ez a pályázat feltétele. Az ugyanakkor megeshet, hogy mással társulva, konzorciumban vesz részt a tenderen.

A szolgáltatást húsz évre egy cég kezébe adó pályázat határideje eredetileg augusztus 22-én járt volna le, de kitolták szeptember 2-ig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik