Közélet
Budapest, 2011. december 19.
Trencsényi László professzor beszél a Hálózat a Tanszabadságért demonstrációján, a Parlament elõtt. A tüntetõk a köznevelési törvény végszavazásának eredményére várnak.
MTI Fotó: Marjai János

Trencsényi László is visszaadta lovagkersztjét

24.hu
24.hu

2016. 08. 31. 16:41

Korábban a témában:

Trencsényi László egyetemi tanár, iskolakutató, a Magyar Pedagógia Társaság volt elnöke a Parlament lépcsőjére helyezte lovagkeresztjét kedd este, írja a 444.

A kereszt, amelyik a kegyelem és az áldozathozatal jelképe, Áder, Orbán és Bayer Zsolt szájából a megtorlás és a kegyetlenség heródesi jelképévé vált.

– mondta Trencsényi.

A Parlamentre egy nyilatkozatot is kiragasztott, amiben ez áll:

Az elmúlt napok (és hosszabb időszak) közéleti eseményeit követve azt a személyes döntést hoztam, hogy magam is visszaadom a Magyar Köztársaság Érdemkeresztje elismerést, melyet ugyan nem ettől a kormányzattól kaptam, s melynek kiírásában megjelölt célokért magam is úgy gondolom, hogy sokat áldoztam.

A jelképes gesztussal kívánok tiltakozni azon kormányzati üzenet ellen, mely a “nemzet fejlődésének érdekében” végzett tevékenységként ismeri el annak az újságírónak működését, aki szavaival és gondolataival hatékony és szerves részese annak a szellemi kútmérgezésnek, mely újabb- és újabb gyűlöletkampánnyal uszít különböző értékes és érdemes emberi közösségek, csoportok ellen.

A kormány lépését nem tudom másképp értékelni, mint hogy azonosul ezzel a hangnemmel és gondolatrendszerrel. Ez ellen is – mint eddig is – felemelem szavamat.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. május 8.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter kezet fog az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. május 8-án. Mögöttük Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.