Közélet
AppleMark

L. Ritók Nóra is visszaadja lovagkeresztjét

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 08. 31. 10:18

Újabb lovagkeresztet kap Áder János köztársasági elnök, ezúttal L. Ritók Nóra, az Iazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója adja vissza kitüntetését. Döntését Facebook-oldalán jelentette be.

Sosem éreztem, hogy ezzel a kitüntetéssel valamiféle közösséghez tartoztam volna. Most viszont úgy érzem, van egy csoport a kitüntetettek között, akik egy elv szerint közösséget alkotnak, és hozzájuk szeretnék tartozni én is. Azok közé, aki Bayer Zsolt kitüntetése után visszaküldik a lovagkeresztjüket

-írta a közösségi oldalon. Majd folytatta:

Mivel annak idején a kitüntetést az esélyegyenlőségért végzett munkámért, az esélyteremtő pedagógiai tevékenységemért kaptam, úgy érzem, a visszaadás szimbolikus üzenete fokozható azzal, ha a tanévkezdés időpontjához igazítom. Mert így talán fel tudom hívni a figyelmet arra is, mi történik az oktatásban. Így talán mellé tehetem a Bayer Zsolt értékrendjét elfogadó, sőt azt kitüntető kormány oktatáspolitikájának fonákságait. Főleg a szegregált oktatás lehetőségének biztosítása miatt, de minden másért is, ami a gyűlöletet, a kirekesztést építi a társadalomban, látható és láthatatlan csatornákon keresztül, méltatlan kommunikációval, közvetlenül vagy közvetve, a gyerekekre is hatva.

Mint korábban megírtuk, már háromszámjegyű azoknak a száma, akik Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaküldik elismerésüket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Mátyás király országa ez

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.