Közélet

L. Ritók Nóra is visszaadja lovagkeresztjét

Újabb lovagkeresztet kap Áder János köztársasági elnök, ezúttal L. Ritók Nóra, az Iazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója adja vissza kitüntetését. Döntését Facebook-oldalán jelentette be.

Sosem éreztem, hogy ezzel a kitüntetéssel valamiféle közösséghez tartoztam volna. Most viszont úgy érzem, van egy csoport a kitüntetettek között, akik egy elv szerint közösséget alkotnak, és hozzájuk szeretnék tartozni én is. Azok közé, aki Bayer Zsolt kitüntetése után visszaküldik a lovagkeresztjüket

-írta a közösségi oldalon. Majd folytatta:

Mivel annak idején a kitüntetést az esélyegyenlőségért végzett munkámért, az esélyteremtő pedagógiai tevékenységemért kaptam, úgy érzem, a visszaadás szimbolikus üzenete fokozható azzal, ha a tanévkezdés időpontjához igazítom. Mert így talán fel tudom hívni a figyelmet arra is, mi történik az oktatásban. Így talán mellé tehetem a Bayer Zsolt értékrendjét elfogadó, sőt azt kitüntető kormány oktatáspolitikájának fonákságait. Főleg a szegregált oktatás lehetőségének biztosítása miatt, de minden másért is, ami a gyűlöletet, a kirekesztést építi a társadalomban, látható és láthatatlan csatornákon keresztül, méltatlan kommunikációval, közvetlenül vagy közvetve, a gyerekekre is hatva.

Mint korábban megírtuk, már háromszámjegyű azoknak a száma, akik Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaküldik elismerésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik