Közélet

„Nem tud keresztény lenni” a Professzorok Batthyány Körének elnöke

Szerinte a menekültválság igazi oka a klímaváltozás.

Interjút adott az ATV-ben a jobboldali-konzervatív, túlnyomórészt természettudósokból álló, de társadalmi kérdésekben megnyilvánuló Professzorok Batthyány Körének elnöke, amelyben nem kisebbet állított, mint hogy a menekültválság „valójában népvándorlás, aminek az igazi oka a klímaváltozás”.

A vegyész-akadémikus Náray-Szabó Gábor visszatekintett az 1970-es évekre, amikor rengeteg szír egyetemista volt az országban. Azt mondta, belőlük kiváló orvosok, mérnökök lettek és beépültek a magyar társadalomba. „Amikor egy-két-három emberrel állok szemben, akkor a keresztény erényeket igyekszem gyakorolni, akár még áldozatok árán is segítem őket” – mondta az elnök, majd így folytatta:

Viszont abban az esetben, mikor ezer-kétezer-százezer emberrel állok szemben, akkor nem tudok keresztény lenni, ebben az esetben féltem az életem.

A Professzorok Batthyány Köréből néhány napja lépett ki Ángyán József, miután a szervezet propagandisztikus közleményben buzdított a kvótanépszavazáson való részvételre. Ángyán azzal indokolta a döntését, hogy a közlemény megdöbbentően szervilis, önző, és messze áll a keresztény értékrendtől.

Minderre Náray-Szabó azt mondta: ez jó alkalom volt arra, hogy Ángyán megszüntesse a már régóta elhidegült viszonyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik