Közélet
Budapest, 2016. augusztus 30.
Budaházy György az ellene és tizenhat társa ellen terrorcselekmény bûntette miatt indult per tárgyalásán a Fõvárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. augusztus 30-án. A bíróság elsõfokú ítéletében tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Helyreigazítás: Budaházy nem azért nem adott interjút, mert riporterünk zsidó

24.hu
24.hu

2016. 08. 31. 15:20

Az első fokon 13 évet kapó Budaházy György levelet írt szerkesztőségünknek, amit változtatás nélkül közlünk. Videós anyagunkra válaszolt.

T. Szerkesztőség!

Helyreigazítást szeretnék kérni a 2016. augusztus 30-án 19:07-kor a 24.hu-n megjelent ” “Te zsidó vagy?” – kérdezte Budaházy Katz riportertől, majd nem volt hajlandó válaszolni” című cikkük kapcsán.

A cím alatt elhelyezett videó állandóan olvasható “Budaházy nem ad zsidóknak interjút” címe azt a látszatot kelti, mintha én zsidó származású személyeknek valamiféle elvi okból nem adnék interjút.

Ezzel szemben az igazság az, hogy számos esetben nyilatkoztam már olyan média személyiségnek, akiről azt gondoltam vagy úgy tudtam, hogy zsidó. És ez után se tervezek kifejezetten ilyen alapon szelektálni.

Kérem, hogy a videónak ezt a valótlanságot sugalló címét változtassák meg.

Egyébként meg az a teljes igazság a kollégájukkal kapcsolatban, hogy a tárgyalás során végig ott nyomult a közelemben, többször le is ült mellém a vádlottak padjára. Már a tárgyalóteremben láttam a karján lévő héber feliratot. Minden nyilatkozatomat, amit bent tettem a teremben felvehette, de ez nem volt neki elég, még a folyosón is utánam koslatott, amikor a feleségemmel félrevonultam kicsit. Szóval eléggé tolakodó típus, és kissé már megelégeltem, mikor még az utcán is odatolakodott a kamerájával, ezért küldtem el azzal, hogy nem kívánok már szerepelni az ő számára.

Ráadásul nekem az arca, karaktere alapján nem tűnt zsidónak, inkább olyannak, aki csak valamiféle “érvényesülési vágytól” fűtve eljátssza azt (persze ez csak az én véleményem volt, lehet, hogy tévedtem), ezért kérdeztem meg tőle kíváncsiságból, amikor megint odanyomult mellém a lépcsőn, hogy zsidó-e. Ő meg azt mondta, hogy igen. Ennyi a sztori.

Diósd, 2016. augusztus 31.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.